Kaskelot med temanummer om lysforurening

Biologiforbundet – Landsforbund for lærere, biologer og andre biologiinteresserede – udgiver tidsskriftet/medlemsbladet Kaskelot fem gange om året. Det nyeste nummer er fra februar 2023, og det har lysforurening som tema.

Som del af dette tema kan man bl.a. læse en artikel af Inger Kærgaard om flagermus i mørke og lys, en artikel af Line Kræmer om, hvordan insekter bruger sol, måne og stjerner som kompas, en artikel af Aage Kristian Olsen Alstrup og Tobias Wang om, hvordan lysforurening kan have negativ indflydelse på fugle og en artikel af Pia Beck om, hvordan kunstigt lys gør mennesker syge.

Nærværende redaktør af lysforurening.dk bidrager med en oversigtsartikel, der forklarer, hvad lysforurening er, hvad de vigtigste kilder til lysforurening er, hvor omfattende lysforurening er, hvorfor lysforurening er et problem med fokus på biodiversiteten, og hvordan lysforurening kan begrænses uden at give afkald på dét kunstige lys om natten, som vi har et reelt behov for i et moderne samfund.

Uden for temaet, men af stor relevans i forhold til lysforureningens (negative) konsekvenser for dyr og mennesker findes en artikel af Tobias Wang og Aage Kristian Olsen Alstrup om sollys og døgnrytmer.

Er man ikke medlem af Biologiforbundet, man man købe enkeltnumre af Kaskelot ved henvendelse til foreningen.

Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Publikationsomtale, Sundhed og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.