På vej mod en Dark Sky Park i Thy

Lildstrand – markeret med en rød cirkel – er et af de mørkeste steder i Danmark. Hawboernes Forening arbejder for at få området omkring Lildstrand certificeret som en Dark Sky Park af International Dark-Sky Association. På kortet er områder med den største lysforurening markeret med rødt. Områder med knap så kraftig lysforurening er markeret med gult og grønt.

Betingelserne i Danmark for at opleve en stjernehimmel, der ikke er spoleret af lysforurening, er ikke de bedste. Men rundt omkring findes der heldigvis områder, som ligger så tilpas langt fra storbyer og andre oplyste områder, at man på skyfri nætter kan se Mælkevejen. Et af de steder er omkring i Lildstrand i Thy i Nordvestjylland.

I Lildstrand arbejder Hawboernes Forening på vegne af de fastboende og sommerhusejerne i Lildstrand på at bevare et attraktivt miljø i Lildstrand. Som en del af denne indsats arbejder foreningen også på at bevare nattemørket og den mørke nattehimmel. Mere konkret arbejder foreningen på at få et område omkring Lildstrand certificeret som Dark Sky Park af International Dark-Sky Association.

Lørdag, den 17. september 2022 kl. 14.00-16.30 afholder Hawboernes Forening udviklingsværksted i Hawboernes Hus, hvor planerne om Dark Sky Thy er ét af de emner, der er på programmet. Der er bl.a. oplæg fra Morten Brown Stumman, Naturstyrelsen Thy, og redaktøren af denne side, lysforurening.dk, Per Tybjerg Aldrich.

Dette indlæg blev udgivet i Steder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.